Szoptatás támogatás

Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság
A szoptatás kérdése a népegészségügyi és gyermekegészségügyi programban is kiemelt helyet kapott. Ennek megvalósítása érdekében 2005 márciusában újraalakult a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság az Egészségügyi Minisztérium , a WHO, az UNICEF, és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet közreműködésével.
Tagjait az Egészségügyi Miniszter kérte fel a Bizottsági munkában való részvételre.

Bizottságunk egyik fő feladata az egészségügyi szakemberek és civil szervezetek hatékony tevékenységeinek összehangolása, melynek eredményeképp a jövőben jelentősen javuljon a 6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplált csecsemők aránya Magyarországon.

BABABARÁT KÓRHÁZ KEZDEMÉNYEZÉS
www.sztnb.hu/main.html

Segítségnyújtás szoptatással kapcsolatos kérdésekben

Az akkreditált LLL szoptatási tanácsadók saját szoptatási tapasztalattal rendelkező, képzett szakemberek, akik ingyenes telefonos tanácsadással és baba-mama csoportokban segítik a hozzájuk forduló édesanyákat. Ha Önnek szoptatással kapcsolatos problémája, kérdése van, amire nem talált választ a honlapunkon található írások között, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz.

Szeretnénk azonban felhívni a figyelmét, hogy tanácsadóink maguk is kisgyermekeket nevelő édesanyák, akik ezt a munkát szabadidejükben, önkéntesként végzik. Ezért elképzelhető, hogy csak többszöri próbálkozásra sikerül valakivel beszélnie vagy esetleg egy tanácsadót hosszabb időn át nem tud elérni.
http://www.lll.hu/tanacsado